cliënten

Het team van De Bolster bestaat uit negen herstel- ondersteuners waaronder drie psychiatrisch verpleegkundigen, twee bachelors orthopedagogie, een psychologisch consulent, twee maatschappelijk werkers en een ervaringswerker. Deze worden bijgestaan door de coördinator en twee beleidspsychiaters. 

Elke zorggebruiker heeft zijn eigen herstelondersteuner die wekelijks langsgaat voor een begeleidingsgesprek.


De taken van de herstelondersteuner zijn heel divers. We proberen als team zo nauw mogelijk aan te sluiten bij de leefwereld van de zorggebruiker. We gaan samen op zoek naar de krachten en de talenten zodat deze een (nieuwe) weg kan inslaan in het leven. Nabijheid en presentie dragen we als team hoog in het vaandel. We streven naar een volwaardig burgerschap bij de zorggebruiker. Dit wil zeggen herstel in alle mogelijke rollen, om zo tot een autonoom en betekenisvol leven te komen. 
De herstelondersteuner heeft vaste werkuren, met o.a. avonddiensten. Voor De Bolster Kortrijk is er steeds op zaterdag voormiddag  iemand van het team aanwezig.


Bij de Bolster Kortrijk zijn we dagelijks te bereiken tijdens de permanentie uren, in de voormiddag tussen 9 en 10 u en in de namiddag tussen 13 en 14u. Op donderdagnamiddag is er geen permanentie.

Buiten de permanentie is er steeds iemand van het team te bereiken via de crisis gsm. De zorggebruiker kan dus tijdens de werkuren steeds bij iemand terecht, ook als de individuele herstelondersteuner niet aanwezig is.
Buiten de werkuren is er een permanentie vanuit het ziekenhuis voorzien, indien nodig verwittigen zij dan op hun beurt de coördinator. 

Bij de Bolster Waregem is op weekdagen één van de twee herstelondersteuners bereikbaar van 8u30 tot 16u30, op woensdag tot 19u30 en op donderdag tot 20u30.

De rol van de beleidspsychiater is het verkennen van het medisch aspect van de psychische kwetsbaarheid. De psychiater heeft ook een adviserende rol tijdens de wekelijkse teamvergadering. Elke zorggebruiker kan zelf zijn behandelende psychiater kiezen.

Heb je nog vragen?

e-mail 056373346
Interesse icoon

maak kennis

Wil je meer weten over ons beschut wonen? Dan kan je telefonisch (056/373346) of via mail (info@debolsterkortrijk.be) met ons contact opnemen voor een verkennend gesprek. We hopen op deze manier op al jouw vragen te antwoorden. Omwille van de privacy van de andere cliënten is een bezoek aan de woningen niet mogelijk. Via een PowerPoint proberen we toch een beeld te geven.

Wil je contact opnemen met De Bolster Waregem dan kan dit via info@debolsterwaregem.be

kennismaking

bij ons komen werken

Interesse in de zorgsector? Solliciteer bij De Bolster. Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde medewerkers (m/v). Wie weet wordt u wel onze nieuwe collega!

lees meer

veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen? Misschien vindt u het antwoord bij de meest gestelde vragen. Zo niet, neem dan gerust contact met ons op.

lees meer